iPhone 6S Plus Specificaties

iphone 6 onderkant 2Het is een feit Apple begeeft zich in de phablet markt met de nieuwe iPhone 6 Plus. Het toestel is aanzienlijk groter dan al zijn voorgangers en nu kunnen Apple fans ook eindelijk een toestel met groot scherm kopen. Dinsdag 9 september jl. heeft Apple twee nieuwe toestellen aangekondigd, naast de iPhone 6 Plus werd de iPhone 6 gepresenteerd. De nieuwe toestellen werden direct positief ontvangen bij de aankondiging en helemaal toen alle specificaties bekend gemaakt werden voor de nieuwe iPhones.

Design

De nieuwe iPhones zijn niet alleen groter, ze hebben ook een ander design gekregen. De design afdeling heeft er een prachtig toestel van weten te maken. Het is de grootste iPhone ooit en de dunste iPhone ooit. De iPhone 6 Plus is namelijk maar 7,1 mm dik. De lengte van het toestel is 158,1 mm en de breedte is 77,8 mm. Het toestel weegt 172 gram dat is aanzienlijk zwaarder dan de vorige generaties maar het betreft hier de grootste iPhone ooit. Het design is zoals gezegd aangepast het heeft ronde randen en hoeken, Apple is afgestapt van de hoekige randen. Verder is de sluimerknop verplaatst van de bovenkant naar de rechter zijkant zodat deze makkelijker te bereiken is wanneer je de iPhone 6 Plus in je hand hebt.

Specificaties van de iPhone 6S en 6S Plus

De opvolgers van de in 2014 gelanceerde iPhone 6’s zullen zoals we gewend zijn van Apple vermoedelijk flink verbeterd zijn. De hardware die in het toestel verwerkt zit, zal een flinke upgrade krijgen maar ook de software zal op verschillende vlakken aangepakt zijn. Zodra de definitieve specificaties van dit toestel bekend zijn, lees je het op deze iPhone 6S Plus website!

Prijs, uitvoeringen en capaciteit

De iPhone 6 Plus wordt leverbaar in Space Grey, Silver en Gold met een opslagcapaciteit van 16GB, 64GB en 128GB. Opvallend detail is dat de 32GB opslagcapaciteit verwijdert is, maar hiervoor in de plaats is de 128GB gekomen. De prijs voor iPhone 6 Plus zijn als volgt:

 • 16GB 799 euro
 • 64GB 899 euro
 • 128GB 999 euro

Retina HD Display

Het display is aanzienlijk groter geworden iPhone 6 Plus heeft een 5,5 inch Retina HD Display. Bij de iPhone 6 Plus ervaar je de beste kijkervaring want het display heeft een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Het is een Full HD display en doordat Apple gebruikt van Dual-domain pixel is de kijkhoek van het display ook sterk verbeterd. Verder is het Retina HD Display het dunste Retina Display ooit gemaakt en hierdoor heeft de design afdeling van Apple het toestel zo ongelooflijk dun kunnen maken. Om het 5,5 inch display handelbaar te maken heeft Apple enkele functionaliteiten toegevoegd waardoor de iPhone 6 Plus gebruiksvriendelijk is, zelfs met één hand.

Batterij

Apple heeft de batterij van de iPhone 6 Plus sterk verbeterd. De levensduur is aanzienlijk langer geworden en dat ondaks dat er een krachtige chip in de iPhone 6 Plus is geplaatst. Apple heeft niet weergegeven hoeveel mAh de batterij heeft maar Apple claimt dat het toestel tot 16 dagen in de stand-by stand mee kan. Het betreft een ingebouwde oplaadbare lithium-Ionbatterij die je kunt opladen via USB naar computersysteem of met de lichtnetadapter. Bekijk hieronder de geclaimde levensduur van de batterij:

 • Stand-by tijd: tot 16 dagen (384 uur)
 • Gesprekstijd: tot 24 uur via 3G
 • Internetgebruik: tot 12 uur via 3G, tot 12 uur via 4G, tot 12 uur via Wi-Fi
 • Video afspelen: tot 14 uur
 • Audio afspelen: tot 80 uur

Camera’s iPhone 6 en 6S

De iSight camera is één van de meest gebruikte camera’s van de wereld. En om iedereen nog mooiere foto’s te laten nemen heeft Apple de lens vernieuwd waardoor er dagelijks de mooiste foto’s gemaakt kunnen worden. De FaceTime HD camera heeft ook een nieuwe sensor waardoor je de mooiste selfies kunt maken en in de beste kwaliteit kunt beeldbellen. Ook de iPhone 6S en 6S Plus zullen waarschijnlijk beschikken over geweldige camera’s. Aan de achterkant zal een camera zitten waarmee hoofdzakelijk mooie foto’s en filmpjes gemaakt kunnen worden. Voor het videobellen zal aan de voorkant weer een camera beschikbaar zijn.

Sensoren

De iPhone 6 Plus is uitgerust met een groot aantal sensoren. Sommige sensoren waren ook al aanwezig op de iPhone 5s maar er zijn ook nieuwe sensoren bijgekomen. De volgende sensoren zitten op de iPhone 6 Plus:

 • Touch ID
 • Barometer
 • Gyroscoop met 3 assen
 • Versnellingsmeter
 • Nabijheidssensor
 • Omgevingslichtsensor