iPhone 6 Plus Review

iphone 6 zijkantHet lange wachten is voorbij Apple heeft de iPhone 6 Plus aangekondigd. In de geruchten werd er al telkens gesproken over de 5,5 inch iPhone maar het was allerminst zeker dat Apple ook met het toestel op de markt zou gaan komen. De iPhone 6 Plus is Apple’s nieuwe vlaggenschip. Het toestel is nu al het meest besproken toestel van 2014 en 2015. Smartphone liefhebbers zaten al tijden te wachten op de komst van een nieuwe iPhone en 9 september 2014 is het eindelijk officieel dat Apple komt met zijn eerst iPhone phablet.

Mooi design, alleen jammer van de camera unit

Het uiterlijk van de iPhone 6 Plus is volledig op de schop gegaan maar iedereen herkent er nog steeds de iPhone in. Het toestel heeft nu mooie afgeronde randen en het 5,5 inch beeldscherm springt er echt uit bij de iPhone 6 Plus. Zoals al gezegd is het design volledig op de schop gegaan, zo is de sluimerknop verplaatst naar de rechterkant en zijn de volumeknoppen niet meer rond maar meer ovaal.

Doordat iPhone 6 Plus een beeldscherm heeft van 5,5 inch, is het toestel aanzienlijk groter dan alle andere generaties. Het toestel meet namelijk 159 x 78 x 7 mm hierbij valt vooral op dat het toestel ongelooflijk dun is. Officieel is de dikte van de iPhone 6 Plus vastgesteld op 7,1 mm, dit is veel dunner dan de iPhone 5s. Doordat het design team het toestel ongelooflijk dun heeft weten te maken is het er bij ingeschoten om de camera in de behuizing te plaatsen, want deze steekt uit wat ik persoonlijk enorm jammer vindt.

Geweldige weergave van het display

Apple heeft de iPhone 6 Plus voorzien van een nieuwe Retina Display namelijk een Retina HD Display. Het 5,5 inch beeldscherm heeft een weergaloze weergave dit is echt de beste weergave die ik ooit heb waargenomen bij een iPhone en dat is ook niet gek want de iPhone 6 Plus heeft een Full HD weergave. De schermresolutie is 1920 x 1080 pixels, wat neerkomt op 401 pixels per inch. Het scherm is overduidelijk niet beter dan die van bijvoorbeeld de LG G3. Dit toestel heeft namelijk een Quad HD Display en daar komt de iPhone 6 Plus Retina HD Display bij lange na niet in de buurt.

A6, A7 en nu de A8-chip

Het was te verwachten dat Apple de processor zou gaan upgraden van A7 naar A8. Apple heeft de tweede generatie van de 64-bit chip in de iPhone 6 Plus gestopt en volgens CEO Tim Cook is de processor een stuk dunner maar veel sneller en krachtiger. Het toestel werkt ontzettend snel, waardoor je heel makkelijk kunt multitasken. Meestal betekend sneller en krachtiger dat dit ten koste gaat van de batterij maar Apple claimt dat de A8-chip stukken energiezuiniger is dan zijn voorganger.

Waar is de 32GB opslagcapaciteit gebleven?

Verrassend is het feit dat Apple de 32GB opslagcapaciteit uit het assortiment heeft gegooid. Ik had persoonlijk verwacht dat Apple juist de 16GB versie niet meer op de markt zou gaan breng en dit om de simpele reden dat jij en ik steeds meer opslagcapaciteit nodig zijn voor alles wat we op onze telefoon opslaan. Door de verdwijning van de 32GB versie is er ruimte gekomen voor een nieuwe opslagcapaciteit en jawel eindelijk is de 128GB versie verkrijgbaar, je moet wel flink in de buidel tasten maar dan heb je wel een iPhone 6 Plus met 128GB opslagcapaciteit.

De iSight camera blijft mij verbazen
Ik ben een hele grote fan van de iSight camera en dat simpel weg om het feit dat het kwalitatief goede foto’s maakt en ik ze direct kan bewerken en delen. De iSight camera is niet allen bij mij geliefd het is een camera die over de hele wereld geliefd is. Apple heeft het aantal megapixels op 8 gelaten maar de iSight camera heeft een volledig nieuwe sensor gekregen waardoor je de mooiste foto’s kunt maken. Een leuke bijkomstigheid bij de iPhone 6 plus is dat het toestel is uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Nu kan ik zelfs met een trillende hand nog professionele foto’s maken.

Slik!! dat wordt sparen!

Ik ben blij verrast met de iPhone 6 Plus en voor de helderheid van het display, de snelheid en kracht van de A8-chip en de verbeterde iSight camera is voor mij al meer dan genoeg reden om de iPhone 6 Plus te kopen. Alleen hier loop ik tegen een probleem aan, aangezien ik alles en nog wat op mijn iPhone bewaar wil ik graag de iPhone 6 Plus met 128GB opslagcapaciteit maar dit toestel is onbetaalbaar, tenzij ik een nieuw mobiel telefoon abonnement afsluit waarbij ik het toestel tegen een gereduceerde prijs kan bijkopen. De prijzen voor iPhone 6 Plus zijn aanzienlijk hoog:

  • iPhone 6 Plus – 16GB – € 799,00
  • iPhone 6 Plus – 64GB – € 899,00
  • iPhone 6 Plus – 128GB – € 999,00