Digitale televisie

0

Digitale televisie biedt een betere beeldkwaliteit, een betere geluidskwaliteit en een superieurdere ontvangst dan analoge televisie. Door digitale televisie kunnen zenders bepaalde programma’s van zeer hoge kwaliteits beeldformaat vertonen, net zoals het vertoond wordt in bioscopen.

Digitale televisie is ook uit te breiden naar onder andere video content digitaal aangeleverd, of via het internet of zelfs formaten zoals Windows Media High Definition video, die kan worden gedownload.

Digitale televisie biedt nieuwe toepassingen zoals meerdere video’s of andere diensten op één televisiekanaal, waaronder datadiensten en interactieve mogelijkheden. Digitale televisie voorziet de consument met een duidelijker beeld, en meer programmering. In de volksmond noemt men dit ook wel alles in één.

Digitale televisie betekent dat het het televisiesignaal in computertaal wordt omgezet. Dit neemt minder ruimte in beslag en maakt het mogelijk meer informatie te verzenden.

Digitale televisie wordt uitgezonden via de kabel, satelliet, lucht, telefoon of het internet. Digitale televisie is revolutionair vergeleken met het analoge systeem, want het biedt meer keuze een veel betere beeld- en geluidskwaliteit.

Digitale televisie maakt ook programma’s van zeer hoge kwaliteit beeldformaat.

Afhankelijk van het systeem dat u kiest, is het mogelijk om soms uit meer dan 100 kanalen te kiezen om naar te kijken, zodoende ziet men steeds nieuwe films, of programma’s, kortom keus genoeg!

In Europa gebruiken we de DVB-standaard voor digitale televisie.

HD Televisie

De HDTV is een speciale digitale televisie. Deze vorm heeft een hogere resolutie.

Digitenne is in Nederland verantwoordelijk voor de digitale televisie die gebruik maakt van zendmasten. Digitale televisie wordt via coax-en glasvezelkabel verzorgd. Dit systeem wordt beperkt gebruikt, versleuteld in een basis pakket. Dit systeem gaat via de kabel en er wordt zo nog steeds naar het analoge televisie systeem gekeken. De grootste aanbieders van dit systeem zijn: Caiway,Delta Kabel,Ziggo en UPC

Televisie via Satelliet

Nederland 123 van Canal digitaal wordt versleuteld uitgezonden via satelliet. De Duitse zenders zijn via satelliet onversleuteld te ontvangen in Nederland, ook zijn vele Engelse zenders erop te ontvangen. Wij kunnen gerust de conclusie trekken dat door de komst van digitale televisie, er een grote doorbraak is gekomen voor wat betreft de entertainment industrie. Im digitale televisie te abonneren en te vergelijken kijk op https://www.allesin1vergelijken.eu

 

 

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Comments are closed.