2015 het s-jaar van Apple

0

2015 staat voor Apple in het teken van het s-jaar. Dit betekent dat de nieuwe generatie van de iPhone slechts een kleine upgrade krijgt ten opzichte van het voorgaande model. We kunnen nog niets met zekerheid stellen, maar het aankomende s-jaar van Apple zal anders zijn dan alle andere s-jaren. De vermeende iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen vernieuwend zijn, misschien niet qua design maar intern zou er van alles verandert worden.

Schaap in schaapskleren

Zoals doorgaans het geval is in een iPhone s-jaar zal ook dit jaar bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus weinig veranderen aan het design. De iPhone 6s zal naar verluid nog steeds een 4,7-inch display hebben en de iPhone 6s Plus het grote 5,5-inch display. Het display is wel vernieuwend want de displays worden uitgerust met Force Touch technologie. Deze innoverende technologie wordt al gebruikt in de Apple Watch. Force Touch kan harde en zachte tikken onderscheiden en hierdoor ervaart de gebruiker een hele andere bediening.

Iets forser door Force Touch

Door de nieuwe technologie wordt de iPhone 6s mogelijk 0,2 millimeter dikker dan het huidige model. iPhone 6s Plus zou 0,3 millimeter dikker worden door het Force Touch display. Andere nieuwigheden bij iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn onder andere een nieuwe chipset en meer werkgeheugen. Daarnaast draaien de nieuwe toestellen op het onlangs gepresenteerde iOS 9.

In eerdere geruchten sprak men dat Apple net als veel andere smartphone fabrikanten af zou stappen van het instap model met 16GB. Het nieuwe instapmodel voor iPhone 6s en iPhone 6s Plus zou net als bij de concurrentie 32GB worden, maar dit is min of meer al tegengesproken door Apple zelf. Wel krijgt de smartphone een nieuwe NFC-chip die nog beter werkt, waardoor Apple Pay sneller werkt en betrouwbaarder zou zijn dan dat Apple Pay al is.

Apple heeft eerst iPhone 6s modellen besteld

The wall Street Journal meldt dat Apple een recordaantal van de nieuwe iPhones heeft besteld. Volgens de doorgaans goed ingelicht krant heeft Apple tot 90 miljoen exemplaren van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus besteld. Apple heeft de bestellingen geplaatst bij Foxconn en Pegatron. The Wall Street Journal bevestigt tevens nog maar eens dat de nieuwe iPhones uitgerust zijn met de Force Touch technologie. De iphone 6s en iPhone 6s Plus zou mogelijk ook in een nieuwe kleur verkrijgbaar worden: rosegoud!

Vorig week melde een bron ook al dat Apple haar toeleveranciers gevraagd heeft om te beginnen met het assembleren van de iPhone 6s en iPhone 6s. De massaproductie van de nieuwe toestellen begint mogelijk begin augustus en de Keynote voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is mogelijk begin september. De nieuwe iPhone toestellen zijn hoogstwaarschijnlijk eind september in Nederland verkrijgbaar. Nederland zit zoals gewoonlijk bij de tweede levering. Wil je eerder beschikken over de iPhone 6s of iPhone 6s Plus dan kun je bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk gaan. Hier zijn de nieuwe toestellen eerder verkrijgbaar.

Delen

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Comments are closed.